Belföld

Szakad a hó a Börzsönyben, megdőlt az országos napi csapadékrekord

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 12:46

Kicsit elkésett a hó.

A Bakonybélben hétfőn mért mennyiség önmagában meghaladja az átlagos januári csapadékösszeget. Új országos napi csapadékrekord született – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően az egész országban jelentős mennyiségű csapadék hullott hétfőn, a legtöbb a Dunántúli-középhegységben: ott szinte minden állomáson 30 mm feletti napi mennyiséget jelentettek.

A Veszprém megyei Bakonybél Somhegypuszta állomásán 71,1 mm csapadékot mértek, ami új napi rekord: eddig ezen a napon 1959-ben, Kemencén jegyezték fel a legtöbb csapadékot, 48,6 mm-t.

A Bakonybélben mért mennyiség önmagában meghaladja az átlagos januári csapadékösszeget.

Szakad a hó

Az Időkép.hu fotóin látszik, hogy a Nagy-Hideg-hegyen elkezdett kifehéredni a táj, a Börzsöny 864 méteres pontján már hóban lehet gázolni, ha ahhoz van kedvünk. Az ország nagy részén továbbra is esik az eső, kis túlzással már egy napja megállás nélkül.

A túristák kedvenc menedékházát, a Nagy Hideg-hegyi túristaházat, és az elé táruló panorámát csodálhatjuk ezen a kamerán keresztül. Közvetlenül a ház előtt látható a déli sípálya.

– olvasható az Időkép élő webkamerás felvételénél, amelyet itt lehet megnézni.

Nyitókép: Időkép.hu

#Belföld#börzsöny##esik#szakad

Címlapról ajánljuk