Belföld

Álhíreket mondtak be az RTL-en, tanárok lettek Az év emberei, Orbán Viktor a pápa ravatala után homározni ment, VV Reni pedig a fenekével döntött világrekordot

rtl.hurtl.hu

2023. január 7. 19:06

Tragikus haláleset történt egy borsodi faluban, Czutor Zoltán sokakat felbőszített pro-petárdás bejegyzésével, Orbán Viktor és felesége magánprogramot szerveztek Rómában, miután lerótták kegyeletüket XVI. Benedek pápa ravatalánál. Zámbó Jimmy halálának évfordulóján fia, Adrián árult el titkokat – összegyűjtöttük a legemlékezetesebb videókat 2023 első hetéből.

Az RTL Híradójánál többéves hagyomány, hogy a szilveszteri adásban a napi hírösszefoglaló mellett valamilyen különlegességre is számíthatnak a nézők. Nem volt ez másként 2022-ben sem, az óévet ezúttal a Hírcsárda szerkesztőségének álhíreivel búcsúztatja a két szilveszteri hírolvasó: Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás.

 

Czutor Zoltánnak elege lett a kutyásoktól érkező „sok alpári fenyegetésből”, ezért azzal búcsúztatta az óévet, hogy kiírta Facebook-oldalára: a kutyatartók reakciójától már neki is megjött a kedve a petárdázáshoz. A kommentelőktől kapott hideget-meleget az énekes, aki a Reggeliben arról beszélt, hogy nem bánta meg petárdázós bejegyzését, szerinte a kommentelők egy része „az állatvédők között is tálibnak számít”.

 

A villalakók sem unatkoztak szilveszterkor: rendhagyó év végi fogadalmakat tettek, ugyanis az új esztendőre nem maguknak, hanem villatársaiknak tűztek ki célokat. VV Barna nagyon komolyan vette a feladatot, és mindenkinél próbálta fején találni a szöget: VV Máriónak szagtalanító lábspray-t javasolt, VV Lisszának pedig azt tanácsolta, hogy töltsön több időt a konyhában.

 

A Nyerő Páros versenyzői sem tétlenkedtek az elmúlt években. Mint a Fókusz riportjából kiderül, az első széria óta voltak olyan párosok, akik elváltak, de olyanok is, akik összeházasodtak, többükhöz pedig gyermekáldás is érkezett az elmúlt öt évben. Akik újra visszanéznék a párok kalandjait, azok hétfőtől nézhetik újra a párkapcsolati reality második szériáját.

 

Az óévet pedagógusok búcsúztatták az RTL-en: 2023 első perceiben a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör és a Miraculum Gyermekkórus énekelte közösen a Himnuszt, a felvétel a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola dísztermében készült.

 

Az RTL Híradó nézői 2022-ben a jogaikért kiálló tanároknak és diákoknak ítélték Az év embere díjat. A kitüntetettek kedden vehették át az elismerést az RTL székházában. A legtöbb szavazatot a tiltakozó pedagógusok után Marco Rossi, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, valamint a Carson Coma kapta.

 

Az év első hétfőjén elhunyt édesapjukra emlékeztek a Fókuszban a Zámbó fivérek, az énekest 22 éve veszítette el az ország. Mióta az elmúlt hónapokban A Király című sorozat miatt újra reflektorfénybe került Zámbó Jimmy élete és dalai, a családja is nagyobb érzelmi hatásnak van kitéve. Zámbó Adrián még csak hatéves volt, amikor elvesztette édesapját. Gyerekként sokáig „telefonon” beszélt Jimmyvel a mennyországból, és évekig nem tudta sírás nélkül meghallgatni apja zenéit. Úgy érzi, a sorozat miatt a fiatalabb generáció is elkezdte felfedezni Jimmy dalait.

 

Január 3-án végső búcsút vettek minden idők egyik leghíresebb focistájától, Pelétől, aki múlt csütörtökön, 82 éves korában hunyt el. A brazil futball-legenda volt az egyetlen a sportág történetében, aki háromszor is világbajnokságot nyert. Ravatalához több tízezren zarándokoltak el, temetési szertartásán viszont már csak közeli hozzátartozói vehettek részt.

 

Szintén január harmadikán a Fókusz kamerája előtt emlékezett vissza Babicsek Bernát édesanyja tragikus körülmények között elhunyt fiára. A füstmérgezésben tavaly szilveszter éjjel meghalt színész-énekes édesanyja úgy érzi, ha nem lenne a másik fiuk, már ők sem élnének.

 

Az év harmadik napján újabb tragikus esemény sokkolta az embereket: a Híradó értesülése szerint meghalt egy kilenc hónapos kisfiú a nevelőszüleinél a Borsod megyei Ináncson, miután olyan forró vízben fürdették, hogy égési sérüléseket szenvedett. A tragédia december közepén történt. A kisfiú édesanyja az RTL Híradónak azt mondta, a fájdalom mellett dühöt érez, és nem tudja megbocsátani a történteket.

 

Csütörtök délelőtt Ferenc pápa a botjára támaszkodva búcsúzott el a szilveszter napján elhunyt XVI. Benedektől, megérintve a koporsóját. Az, hogy egy pápa temeti el az előző pápát, mindeddig egyszer fordult elő a történelemben, az is már több mint 700 éve volt. Több mint 60 ezres tömeg kísérte utolsó útjára a bajor származású egyházfőt.

 

XVI. Benedek pápa ravatalánál a magyar miniszterelnök és felesége is lerótták kegyeletüket Rómában. Azóta sem derült ki, hogy hogyan jutottak el az olasz fővárosba, ám Hadházy Ákos független képviselő észrevette, hogy a honvédségi luxusrepülő éppen akkor járt Rómában, amikor Orbán Viktor a feleségével egy elegáns és a sztárok körében népszerű római étterembe tért be, hogy homárt és polipot egyen.

 

Közben az RTL Híradó egyik nézője megmutatta MVM-től kapott számláit: október óta nem tudja befizetni a gázszámlát fizetni egy többgenerációs házban élő család, mert azóta csak a valós fogyasztásuknál jóval magasabb vagy ezeket lenullázó mínuszos számlákat kapnak. Ráadásul szerinte a szolgáltató a havi gázfogyasztási átalány mennyiségét is magasabbra írta át. Az MVM szerint azért lehet szükség az átalány emelésére, hogy ne legyen magas a következő elszámolószámla. A gázszámlákkal foglalkozó Facebook-csoport adminisztrátora szerint az MVM nem tájékoztatja megfelelően a fogyasztókat, amiből sok félreértés adódik.

 

A villalakók éve párbajjal zárult, Ákos a szavazatok 61,1 százalékát kapta, és ezzel kiejtette Bibit. Másnap pedig újabb sokk jött: a villában megkezdődött a Nélkülözés Hete, egyik napról a másikra eltűnt minden luxus a luxusbörtönből. A játékosok megtapasztalták a nélkülözés viszontagságait, ami még frusztráltabbá tette őket, és több konfliktust is generált.

 

Azt nem lehet tudni, hogy VV Máriót a luxus nélküli villalét vagy a 2023-as dátum zavarta meg, az biztos, hogy miközben a nomádság fogalmát járta körül, többször kijelentette, hogy most a XXII. században élünk.

 

VV Reni a Nélkülözés Hetében eléggé testhezálló feladatot kapott, twerkeléssel vágott neki a javaik visszaszerzésének. A feladat olyannyira jól sikerült, hogy a fenekével döntött világrekordot.

 

 

#Belföld#a hét videói#szilveszteri híradó#vv reni#rekord#zámbó jimmy#Az Év Embere#orbán viktor#hadházy ákos#xvi. benedek#ma

Címlapról ajánljuk