Belföld

Feloszlatták az egri Fideszt

rtl.hurtl.hu

2023. január 4. 20:22

Belharc állhat a háttérben.

December közepén már írtunk arról, hogy kimondhatják a Fidesz egri alapszervezetének feloszlatását. A hátterben az állhat, hogy az áprilisban parlamenti képviselővé választott Pajtók Gábor, és a helyi közgyűlés fideszes frakcióját vezető Oroján Sándor között megromlott a viszony, nyilvánosan is összeszólalkoztak.

Az Egripost.hu megkeresésére Pajtók szerdán megerősítette, hogy az egri alapszervezetet feloszlatták, azt mondta, hogy annak újjászervezése folyamatban van. Azt nem mondta meg a portálnak, hogy az újjászervezett egri Fideszben helyet kapnak-e a párt közgyűlési frakciójának tagjai, illetve a frakcióvezető Oroján Sándor. Az Egripost.hu szerint ugyanakkor az sem világos, hogy ha Oroján és társai már nem tagjai a Fidesznek, képviselhetik-e továbbra is a pártot a közgyűlésben.

Mirkóczki Ádám egri polgármester az ATV kedd esti adásában azt állította, hogy az egri Fidesz korábban összeállt a helyi baloldal egy részével és a Mi Hazánkkal, hogy „a városi vagyont ellopják és kiszervezzék, illetve hogy megbuktassák a városvezetést”. Szerinte ez az „Eger-ellenes politika” vezetett a kormánypárt helyi szervezetének feloszlatásához.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#eger#fidesz#belharc#feloszlatás#pajtók gábor#Oroján Sándor

Címlapról ajánljuk