Belföld

Megállapodtak, ennyit fognak keresni a SPAR-dolgozók 2023-tól

rtl.hurtl.hu

2023. január 3. 13:01

Az egyéb juttatásokról, a 13. havi bérről és az utazási támogatásról is megegyeztek.

Megállapodtak a 2023-as bérekről a SPAR-nál – derült ki a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) Magyar Hanghoz eljuttatott közleményéből.

A megállapodás szerint a hálózatban kereskedelmi tevékenységet végző munkatársak elérhető legalacsonyabb alapbére a próbaidő után bruttó 330 ezer forint lesz. A gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér pedig 350 ezer forint lesz. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a munkavállalókat.

A kiemelkedő teljesítmény okozta leterheltségen túl a munkaerő-piaci helyzet is plusz kihívást jelent, az érintett áruházak tekintetében egy új, bruttó 30 ezer forintos juttatást is bevezetnek. Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére ezzel egy időben bruttó 380 és 540 ezer forint közötti sávban lesz.

– olvasható a közleményben.

Továbbá közölték, hogy továbbra is megmarad a 13. havi juttatás, valamint rendelkezésre áll a 15 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény havi 120 ezer forint vásárlási összeghatárig. Ezt a kedvezményt az újonnan belépő kollégák is megkapják majd. Aki autóval jár munkába, az is kap segítséget a cégtől, a törvényben meghatározott 15 Ft/km helyett 35 Ft/km-t térít meg a SPAR.

Fotó: Faludi Imre / MTI / MTVA

#Belföld#spar#fizetés#juttatás#emelés

Címlapról ajánljuk