Belföld

A Fidesz budapesti frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely nem szereti Budapestet

rtl.hurtl.hu

2022. december 30. 9:20

Wintermantel Zsolt arra is emlékeztette a Magyar Nemzet olvasóit, hogy az ő vezetése alatt Újpesten geometrikus uszoda épült.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével, Wintermantel Zsolttal és a közép-magyarországi gazdaságfejlesztésért felelős kormánybiztossal, Láng Zsolttal értékelte a Magyar Nemzet Budapest, vagy inkább Karácsony Gergely idei évét.

Wintermantel egyebek mellett a főpolgármester szemére vetette, hogy „külföldi liberális polgármesterekkel együtt szólalt fel a magyar kormány ellen”, és azt is az ő botrányos ügyeként rótta fel, hogy orosz putyinista „humoristák” magukat Vitalij Klicsko kijevi főpolgármesternek kiadva hívták fel telefonon Karácsony Gergelyt.

A frakcióvezető szerint példátlan, hogy „egy főpolgármester egyetlenegy saját beruházást ne tudott volna felmutatni”, ugyanis a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását is Tarlós István csapata kezdte el. Wintermantel Zsolt annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Karácsony Gergely nem szereti Budapestet, és csak „a kommunikáció szintjén” innovatív és zöld, nem tett érdemi intézkedést a környezetvédelem és az energiahatékonyság terén.

Ezzel szemben mi Újpesten geometrikus uszodát építettünk, az SZTK tetejére napelemeket építettünk

– mondta a frakcióvezető, aki korábban a IV. kerület polgármestere volt.

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti választmányának elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy nem érti, „miért jó az autósok folyamatos ellehetetlenítése reális alternatívák nélkül”. Szerinte „nem attól lesz zöld valaki, ha odaláncolja magát egy fához vagy biciklivel fényképezik, hanem például attól, hogy minimalizálja a dugókat, ezáltal az araszoló autók kevésbé szennyezik a város levegőjét”. Azt is mondta: gyakran az az érzése, hogy „Karácsony Gergelynek elképzelése sincs, mi lenne a feladata városvezetőként”, a kormány viszont „mindig elkötelezett volt a főváros fejlesztésében”.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#fidesz#budapest#karácsony gergely#wintermantel zsolt#láng zsolt

Címlapról ajánljuk