Belföld

Fabiny Tamás szerint Auschwitz és a Gulag folytatása Bucsa és Aleppo

rtl.hurtl.hu

2022. december 25. 15:59

Ha megromlik az istennel való viszony, akkor megromlik az emberek egymás közti viszonya – fejtette ki az ünnepi istentiszteleten a magyar evangélikus egyház vezetője.

A karácsony az új kezdet ünnepe – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján, vasárnap a budavári evangélikus templomban, ünnepi istentiszteleten.

Ádám isten ellen lázadt, fia, Káin pedig meggyilkolta saját testvérét. Ha megromlik az istennel való viszony, akkor megromlik az emberek egymás közti viszonya, az isten iránti bizalmatlanság az emberek közötti féltékenységet eredményezi – fogalmazott az MTI szerint.

Az ádámi történet folytatódott; jött Szodoma és Gomora, a kőbalta, a fokos, a harci szekér, Auschwitz és a Gulag, a 21. században pedig Aleppo vagy Bucsa.

– tette hozzá. Szavai szerint mind-mind az égre kiált kegyelemért, irgalomért, hogy az ádámi történet szakadjon meg, és kezdődjön el egy új, a krisztusi.

Amit Ádám elrontott, azt isten jóváteszi Jézus Krisztus születésén keresztül. Isten karácsonykor új történetet kezdett, lehetőséget kínál a megmenekülésre, megtérésre, az új életre – mondta karácsonyi prédikációjában az evangélikus püspök.

Nyitókép: Fabiny Tamás az ünnepi istentiszteleten – fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

 

#Belföld#karácsony#evangélikus#istentisztelet#fabiny tamás

Címlapról ajánljuk