Belföld

12 fokos irodákban kezdik a munkanapot több állami szervnél Szegeden

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 13:29

Még nyáron elzárták a gázt a Belvedere-palotában, azóta nem sikerült újraszerződni.

12 fokban kezdik a dolgozók reggelente a munkát egy szegedi irodaházban, ahol számos állami szervezet helyi kirendeltsége található. A hőmérséklet napközben is csak úgy éri el a 18 fokot, hogy a nagykabátban, betakarózva tevékenykedő dolgozók saját pénzükön vett hősugárzóval próbálnak javítani a helyzeten – írja a Telex.

A Belvedere-palota nevű épület részben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., részben a Csongrád megyei önkormányzat tulajdonában van. Itt találhatók egyebek mellett a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft., a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Terrorelhárítási Központ és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szegedi irodái is.

Az épületben nincs gáz, mert az üzemeltető még nyáron felmondta a szerződést és azóta sem sikerült újat kötni. A portál úgy tudja, hogy az épület kazánjának állapota sem teszi lehetővé a fűtés újraindítását. A dolgozók által bevitt hősugárzók pedig gyakran leverik a biztosítékot az elektromos hálózat túlterhelése miatt.

A Telex megkereste a Belvedere-palotában székelő szervezeteket, de azok közül több nem küldött választ a portálnak. A TEK annyit közölt, hogy a probléma nem érinti a dolgozóikat, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ pedig azt, hogy a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy home office-t biztosítsanak munkatársaiknak, a rendeletbe foglalt 18 fokos hőmérsékletet pedig elektromos hősugárzókkal, split klímákkal biztosítják, a két ünnep között pedig bezárják területi intézeteiket.

Nyitókép (archív): MTI/Rosta Tibor

 

#Belföld#szeged#energiaválság#gáz#állam#hideg#hőmérséklet

Címlapról ajánljuk