Belföld

Átlagosan 1965 forint jutalmat kaptak tavaly a szegedi tanárok

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 18:16

Kiderült, mennyit keresnek a dolgozók.

Átlagban 1965 forint jutalmat kapott egy szegedi tanár tavaly, írja a Szegeder a Telex felületén. Egy helyi, demonstrációkat szervező egyesület nyújtott be közérdekű adatigénylést.

A hiányos válaszból – amely rövidebb volt, mint a beküldött kérdések sora – kiderül pár dolog: például, hogy egy tanár sem szüntette meg jogviszonyát felmondás jogcímén az elmúlt egy évben. A pénzügyi adatokból pedig az is látszik, hogy 2019-től mennyit kerestek a tanárok és a tankerület dolgozói.

A tanárhiányra vonatkozó kérdésekre úgy adtak választ, hogy megadták a képesítés nélküli tanórák számát. Eszerint a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolában 26, a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 9, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában 20, a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 26, az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában pedig 19 tanóra van, melyet „képesített szakember” nélkül tartanak meg.

2019-ben a tankerületi dolgozók átlagos bruttó fizetése 369 ezer forint volt, a 2475 tanár fizetése pedig 300 ezer. Jutalmat semennyit se kaptak, 2020-ban 1523 forintot fejenként, tavaly pedig 1965 forintot.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#tanár#fizetés#jutalom#tankerület#szeged

Címlapról ajánljuk