Belföld

Solymár fideszes polgármestere hatmillió forintos jutalmat kapott, és már el is költötte

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 5:29

A településvezető szerint indokolt a pluszpénz, mert az energiaválság ellenére jó gazdasági helyzetben van Solymár.

Szente Kálmán, Solymár fideszes polgármestere már meg is találta a több milliós jutalmának a helyét – írta a 24.hu. A képviselő-testület október végén szavazott meg hat havi plusz pénzt a településvezetőnek. A főállású polgármester fizetése bruttó 975 ezer forint.

Már be is fizettem egyetlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére

– közölte a polgármester, amikor arról érdeklődtek nála, felvette-e a jutalmát.

Szente Kálmán indokoltnak tartja a jutalmat, szerinte ugyanis „Solymár szerencsére kiváló gazdasági helyzetben van”. 

Elmondása szerint az adóbevételek történelmi rekordon állnak, az elmúlt évek energiamegtakarítási programjai miatt pedig az energiaválság is kevésbé érinti a települést. Ennek ellenére – mint mondta –, jelentős mértékben érezni fogják a hatását. „Persze a jövőt pontosan előre jelezni jelenleg elég nehéz” – tette hozzá.

A testületi ülés jegyzőkönyve szerint Gulyás István, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke a jutalomról szóló javaslatot azzal indokolta, hogy „egy jó polgármester akkor végzi jól a dolgát, ha pályázatokon indul, ha kezeli a válsághelyzetet, mint ahogyan a vízhiánykor is történt. Ugyanakkor most látszik igazán az energetikai korszerűsítésének szüksége, melyet a polgármester úr már idejekorán felismert, és évekkel korábban meg is kezdett a településen”.

Tordai Miklós (Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület) öt havi jutalmat javasolt, amit elutasítottak, a fél évi fizetésnek megfelelő polgármesteri bónuszt pedig csupán egyetlen képviselő, Herendi-Szabó Csilla nem szavazta meg. 

Korában a fóti polgármesterről derült ki, hogy hatmilliós jutalmat kaphat, azonban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rosszallása után ő végül úgy döntött, nem veszi fel a pénzt. 

Nyitókép: Solymári Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

#Belföld#fidesz#solymár#jutalom

Címlapról ajánljuk