Belföld

Olyasvalakit választottak a Korrupcióellenes Munkacsoport alelnökévé, akinek a lakcímére NER-közeli üzletember van bejelentve

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 5:59

A keddi megbeszélés amúgy rövidre és formálisra sikeredett, a munkacsoport végleges ügyrendjéről egyelőre nem tudtak megállapodni. 

Várady Szilvia, az Integritás Hatóság keretében megalakult Korrupcióellenes Munkacsoport alelnökének lakcímére van bejelentve Várady Zoltán Zsolt, NER-közeli üzletember – írta a Népszava.  

Várady Zoltán Zsolt a korábban Mészáros Lőrinc tulajdonolta, mára NER-szuperbankba olvasztott MKB egyik cégének, a Solus Capitalnek a befektetési igazgatója, a kecskeméti fideszes városvezetés vagyonkezelőjének a vezetője, valamint a Mol vagyonkezelőjének az egyik vezetője is. 

Várady Szilvia a lap megkeresésére nem reagált, és nem akart nyilatkozni a Korrupcióellenes Munkacsoport keddi ülése előtt sem arra a felvetésre, hogy nem érzi-e személyes érintettségei miatt összeférhetetlennek a pozícióját. 

A testület tagjainak önéletrajzát egyébként még nem tették közzé, 

ezért több tag is azt kezdeményezte, hogy először adják ki az életpályákat bemutató dokumentumokat. 

A keddi megbeszélés amúgy rövidre és formálisra sikeredett, a munkacsoport végleges ügyrendjéről egyelőre nem tudtak megállapodni. 

A civil tagok közül, Ligeti Miklós a Transparency International (TI) jogi igazgatója az ülés után csak annyit közölt, hogy ez az első ülés, a „tétova, első lépések, amelyek inkább a kezdeti nehézségeket, mint bármi rossz szándékot tükröznek”. Szerinte egyelőre nincs ok arra, hogy a megelőlegezett bizalmat visszavonják. 

Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök kinevezi Bíró Ferencet az Integritás Hatóság elnökévé a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én – Fotó: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#integritás hatóság#várady szilvia#NER#várady zoltán zsolt

Címlapról ajánljuk