Belföld

Publicus: az emberek 61 százaléka Orbán Viktort okolja az elvesztett EU-s pénzek miatt

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 9:49

Három százalék viszont Soros Györgyöt sejti a háttérben.

A Publicus Intézet Népszava megbízásából készített felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek nagy része, egészen pontosan 60 százaléka úgy gondolja, hogy a kormány, sőt személyesen Orbán Viktor a felelős azért, hogy az Európai Bizottság (EB) a források egy részének befagyasztását javasolta a múlt hónap végén.

A felmérésből kiderül, hogy a téma sokakhoz eljutott, tízből kilencen hallottak arról, hogy az EB azt javasolta, a Magyarországnak járó támogatások kifizetését kössék szigorú feltételekhez, egy részét tartsák vissza.

Arra a kérdésre, miszerint ki a felelős a kialakult helyzetért, a válaszadók 61 százaléka azt válaszolt, hogy Orbán Viktor, 20 százalékuk szerint maga az EU a felelős, 11 százalék szerint ebben az ellenzék keze van benne, 7 százalék azon a véleményen van, hogy az orosz-ukrán háború miatt fagyasztanák be a Magyarországnak járó juttatásokat, 3 százalék pedig egy az események mögött megbúvó Soros-szálra gyanakszik.

Fontos adat, hogy még a fideszes szavazók körében is 12 százaléknyian gondolják úgy, hogy a kormányfő tehet az EP döntéséről.

Nyitókép: Orbán Viktor. Fotó, MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán.

#Belföld#eu#pénz#orbán viktor#soros györgy

Címlapról ajánljuk