Belföld

Két faluban is a Fidesz jelöltje nyerte az időközi választást

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 8:17

Ozorán és Baksán kormánypárti jelölt nyerte az időközi polgármester-választást.

Tóth Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek a baranyai Baksán a vasárnap tartott időközi voksoláson, írta meg az MTI.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett.  A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület a feloszlásról döntött.

Ozorán Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást. A győztesre 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak érvényesen. A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a hat képviselői helyért huszonöt független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület feloszlott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen a független Beri Márkot választották polgármesternek. A település választói az önkormányzati képviselői helyekről is dönthettek.

Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat. A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes. Nyírpilisen feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

Nyitókép: Süli János, a KDNP paksi országgyűlési képviselője és Sümegi Gábor – Fotó: Süli János / Facebook

#Belföld#fidesz#időközi választás#ozora#Nyírpilis#baksa

Címlapról ajánljuk