Belföld

A német kormány is befagyasztaná a magyar uniós pénzeket

rtl.hurtl.hu

2022. december 10. 16:17

„A jogállamiság az európai egységünk és szolidaritásunk alapja. Az Európai Bizottság arra jutott, hogy Magyarország által hozott korrekciós intézkedések nem elegendők az európai uniós pénzek védelméhez. Támogatjuk a Bizottság azon javaslatát, hogy a Magyarországnak szánt forrásokat mindaddig visszatartsák, amíg azok veszélyben vannak” – írta ki Twitter-oldalára Anna Lührmann német EU-ügyi államminiszter péntek este a Hvg.hu cikke szerint.


Lührmann az Európai Bizottság azon pénteki levelére utal, amelyet Johannes Hahn költségvetési biztos küldött körbe a tagállamok nagyköveteinek, és amelyben azt javasolja, hogy mivel a magyar kormány az ősszel hozott intézkedéseivel sem teljesítette a Bizottság által kért, a közpénzek átláthatóságát biztosító elvárásokat, ezért fenntartja korábbi megállapításait és továbbra is 7,5 milliárd euró, mintegy 3000 milliárd forint uniós forrás befagyasztását javasolják a Magyarországnak szánt uniós pénzekből, az úgynevezett kohéziós alapokból.

Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én. Mögötte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. – Fotó: benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

#Belföld#uniós pénz#szankció#németország

Címlapról ajánljuk