Belföld

Lopott autóval loptak autót, szerszámot és birkát Baján

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 20:46

Sőt, lopott autóval húzták el a lopott autót a vastelepre!

Egy Baján és Vaskúton tartott összehangolt akció során fogták el annak a bandának a két tagját a rendőrök, akik a gyanú szerint az elmúlt hetekben történt több vagyon elleni bűncselekmény elkövetéséért felelősek – írja a police.hu.

A gyanú szerint a banda tagjai 2022 novemberében egy bajai és egy vaskúti ingatlan kerítését megbontva bementek az udvarra, és onnan összesen négy személygépkocsit, két motorkerékpárt, egy autószállító trélert, valamint járműalkatrészeket és szerszámokat loptak el. A jellemzően régebbi gyártmányú járműveket ezután értékesítették. A bajai nyomozók két ellopott gépkocsit az eljárás során megtaláltak és lefoglalták.


A társaság 32 éves tagja további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható, mivel a gyanú szerint bajai tanyákra tört be és összesen három személyautót, egy motorkerékpárt, kézi szerszámokat és egy birkát is ellopott.

Őt és 26 éves bajai társát lopások miatt kihallgatták a nyomozók, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat.    

Egyik alkalommal a korábban ellopott autóval húzták a vastelepre a frissen eltulajdonított járművet.    

A banda harmadik, 22 éves tagját még december 1-jén Jánoshalmán fogták el, miközben az egyik lopott autóval közlekedett. Vele szemben a lopás mellett egyedi azonosító jel meghamisítása és kábítószer birtoklása miatt is eljárás indult. Ő már letartóztatásban várja az ügy további vizsgálatát.    

A társaság negyedik tagját még keresik a bajai nyomozók.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#lopott autó#lopás#rendőrség#baja#birka

Címlapról ajánljuk