Belföld

Karácsony Gergely helyettese: Minden reggel megnézem a főváros folyószámla-egyenlegét

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 8:42

Várhatóan 15-20 milliárdos mínusszal zárja a főváros az idei évet. 

„Minden reggelemet azzal kezdem, hogy megnézem a főváros folyószámla-egyenlegét, hogy hol tartunk” – meséli Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Népszavának adott interjújában.

S hogy mit látott a főpolgármester az interjú reggelén? Nos, ezt:

„Még pluszban voltunk, de a BKV-nak hamarosan utalni kell a 22 milliárdot, hogy fizetni tudja az energiaszámlát és a munkabért. Várhatóan 15-20 milliárdos mínusszal zárjuk az idei évet és indítjuk az újat. 2023-ban amellett, hogy továbbra sem lesz pénz az utak, hidak, ivóvízhálózat rekonstrukciójára, a napi szintű működés is forráshiányos lesz. Erre nehezedik rá az energiaár kockázata, hiszen ma senki nem tudja megmondani, hogy mennyit kell majd fizetni az áramért, a gázért vagy a benzinért."

Kiss elmondta: saját forrásból egyáltalán nem indítanak új beruházást, csak befejezik a régieket. A Városháza park kivitelezését 2024-re halasztották. A fürdők esetleges bezárást egyelőre nem tervezik:

A turisták által nagy számban látogatott budapesti gyógyfürdők egyelőre rentábilisan működnek, így felesleges lenne ezeket becsukni. Válság idején egyébként is nagyon rossz üzenetnek tartom a kulturális és szociális intézmények bezárását. 

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#Kiss Ambrus#budapest#főpolgármester-helyettes

Címlapról ajánljuk