Belföld

„Soros apó és a dollárbaloldal” – a Fidesz karácsonyi hirdetése nem tartalmaz túl bonyolult üzeneteket

rtl.hurtl.hu

2022. december 6. 18:37

Azt hittük, a Gyurcsány Show-nál már nem lehet jobban leegyszerűsíteni a dolgokat.

Karácsonyi tematikájú politikai hirdetés jelent meg az interneten, ami a Fidesz narratíváját visszhangozza Soros Györgyről és a „dollárbaloldalról” azon három milliárd forintnyi összeg kapcsán, amit Márki-Zay Péter kampánya kapott egy külföldi gyűjtés után a kampány alatt.

A videóban először karácsonyi zene szól és a Mikulást váró gyerekek képei láthatóak. Ezután „bizonyos felnőttekről” beszél Kőszegi Ákos, akik szintén kihelyezik a csizmát.

Ekkor bedörren a választási kampány során megismert cirkuszi zene, és bizony kiderül, hogy Márki-Zayról, Karácsony Gergelyről és Gyurcsány Ferencről van szó, akik „Soros apót” várják. Azzal vádolja őket, hogy háborús hangulatot keltettek és „szidták hazánkat Brüsszelben”, amiért a reklám szerint minden bizonnyal „pár köteg dollárt” kapnak Sorostól.

A Telex felidézi Dömötör Csaba államtitkárt, aki már át is vette a videó nem túlbonyolított szimbólumrendszerét egy parlamenti felszólalásában: „Szent Miklós napja közeledik, érkezik a Mikulás, és a baloldalon biztosan sokan ki is suvickolták a csizmáikat, hogy újabb dollárkötegek érkezhessenek. Azok biztosan érkeznek is majd. Cserébe majd megint kérnek valamit, leginkább azt, hogy viselkedjenek jól, viselkedjenek úgy, ahogy maguktól elvárják” – mondta.

A hétfőn közzétett videót most nem linkeljük be, mert a Gyurcsány Show alatt szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy az úgyis el fog jutni nagyjából minden magyar internetezőhöz.

Nyitókép: YouTube

#Belföld#soros györgy#fidesz#gyurcsány#dollár#márki-zay péter

Címlapról ajánljuk