Belföld

Kövér László majdnem egymillió forintra büntette Hadházy Ákost

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 8:26

Mert kihagyott két szavazást. A zuglói képviselő szerint ez azt mutatja, hogy „a beteg idegzetű idősödő autokrata egyre idegesebb”. 

Kövér László házelnök 950 ezer forintra büntette Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt, és az összeget már le is vonta a fizetéséből. Erről Hadházy számolt be a Facebook-oldalán hétfő reggel közzétett bejegyzésében.

A zuglói képviselő elmondása szerint Kövér azzal indokolta a büntetést, hogy októberben nem vett részt két szavazáson. A házelnök nem fogadta el Hadházy igazolását arról, hogy máshol dolgozott. A képviselő ezzel kapcsolatban hozzátette:

Úgy tűnik, az idősödő autokrata egyre idegesebb: az elmúlt négy évben mindig elfogadta az igazolásomat, most viszont önkényesen megtagadta azt.

Hadházy közölte, hogy amikor a kérdéses szavazásokon kellett volna bent lennie a parlamentben, akkor „a kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot néztem meg”, valamint „azt, ahogyan a Nemzeti Bank luxusnyaralójában véletlenül Matolcsy György fiától vették a bútort.”

Nyitókép: Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 8-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#hadházy ákos#kövér lászló#büntetés#országgyűlés#parlament

Címlapról ajánljuk