Százötven személyes honvédségi repülőgéppel utazott el Orbán Viktor egy szlovéniai városbaA miniszterelnök sajtófőnöke azt nem árulta el, hogy miért ezt a megoldást választotta a kormányfő.
Belföld

Százötven személyes honvédségi repülőgéppel utazott el Orbán Viktor egy szlovéniai városba

rtl.hurtl.hu

2022. december 3. 6:23

A miniszterelnök sajtófőnöke azt nem árulta el, hogy miért ezt a megoldást választotta a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével.

A Népszava cikke szerint Hadházy Ákos független parlamenti képviselő az internetes adatok alapján azt közölte: Orbán Viktor és az őt elkísérő Szijjártó Péter egy 150 személyes honvédségi Airbus 319-es repülővel utazott a szlovéniai városba. Maribor a határtól 80 kilométerre, Budapesttől 350 kilométerre található. Hadházy Ákos úgy vélte, az út polgári autóval három és fél óra, villogóval kevesebb lett volna. 

A lap kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa azt írta, hogy„meg tudja erősíteni”, hogy Orbán és Szijjártó valóban repülőgépre ült az utazás kedvéért. 

Arra a kérdésre nem felelt, hogy miért volt szükség a repülőgépes utazásra.

A magyar miniszterelnök egyébként november végén szintén inkább repült egy hasonlóan közeli útjára. Orbánt ugyanis a honvédség egyik repülője szállította Budapestről a 260 kilométerre lévő Kassára, a V4 csúcstalálkozóra. Havasi akkor a 24.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy a V4-ek többi vezetője is repülővel utazott.

A szlovéniai megbeszélésen az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Ennek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek.

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#orbán viktor#maribor#szlovénia

Címlapról ajánljuk