Belföld

Leszavazták a kormánypárti képviselők, hogy diákok szólaljanak fel a parlamenti bizottságban

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 6:58

Bár a kulturális bizottság meghívta több diákmozgalom tagjait, végül nem engedték be őket az ülésre.

Meghívta a parlament kulturális bizottsága az Adom Diákmozgalmat, a Tanítanék Mozgalmat, illetve az Egységes Diákfrontot kedden, ám a kormánypárti képviselők leszavazták, hogy felszólalhassanak, írja a Magyar Hang.

A meghívást Tóth Endre momentumos képviselő juttatta el hozzájuk – a pedagógusok, szülők és diákok által elfogadott kilenc pontról beszéltek volna. A szocialista Hiller István megpróbálta elérni, hogy legalább egyikük szót kapjon, de ezt az ötletet is 12-5 arányban szavazta le a Fidesz-KDNP.

A Diákfront közleményében azt írta: „Házhoz mentünk, hogy elmondhassuk a problémákat, de úgy látszik, félnek tőlünk, mert tudják, hogy nekünk van igazunk. Ne féljenek, tisztelt kormánypárti képviselők, nem fogunk megállni, mert az oktatás nemzeti ügy! Éppen ezért megyünk december 9-én az MTVA-hoz, hogy legalább a nézőiket tájékoztathassuk az oktatás omladozó helyzetéről! Találkozzunk december 9-én 17:30-kor a Flórián téren, vonuljunk közösen az MTVA-hoz, mert az oktatás nemzeti ügy, juttassuk el mindenkihez!”

A legutóbbi, szombati tiltakozásról az RTL Híradó is beszámolt:

 

Nyitókép: PDSZ / Facebook

#Belföld#diák#tanár#tüntetés#ADOM#tanítanék#edf#parlament#bizottság#fidesz-kdnp

Címlapról ajánljuk