Belföld

Háborús nemi erőszak miatt aggódik Szijjártó Péter

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 14:06

Az üldözött keresztények a gazdasági nehézségek közepette is számíthatnak a magyar kormány támogatására – közölte a külügyminiszter.

A fegyveres konfliktusok során elkövetett szexuális erőszak megelőzéséről szóló londoni konferencián vett részt Szijjártó Péter, aki arról beszélt a rendezvényen, hogy

hazánk több mint ezeréves keresztény államisággal rendelkező nemzetként felelősséget érez az üldözött keresztények iránt világszerte.

A külügyminiszter sajnálatosnak nevezte, hogy a XXI. században is gyorsan terjednek különböző szélsőséges ideológiák, és még mindig sokan vannak kitéve etnikai és vallási alapú üldöztetésnek, ami gyakran együtt jár a szexuális erőszakkal. Kiemelte, hogy a magyaroknak történelmi tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban,

az országot szélsőséges ideológiák szállták meg a második világháború alatt és azt követően is, és ekkor számos helyi nő lett szexuális erőszak áldozata.

Szijjártó szerint hazánk emiatt kiemelt figyelmet fordít erre a területre, és külön támogatást nyújtott például a nigériai katolikus egyháznak és az iraki káld katolikus egyháznak az iszlamista terroristák áldozatává vált lányok és nők rehabilitációjának elősegítésére.

A magyar kormány minden gazdasági nehézség, az európai recesszió és a fennálló kihívások ellenére is elkötelezett ezen programok folytatása mellett, az üldözött keresztény közösségek továbbra is számíthatnak Magyarország támogatására

– közölte a miniszter.

Az MTI tudósítása egyetlen szóval sem említi a szomszédos Ukrajnában zajló háborút, ahol az orosz katonák nők, férfiak és gyerekek ellen is elkövethettek nemi erőszakot – ez szakértők szerint az oroszok háborús stratégiájának tudatos eszköze.

 

Nyitókép: MTI/KKM

#Belföld#szijjártó péter#keresztényüldözés#nemi erőszak#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk