Belföld

Baranyi Krisztina nem adja fel, újra elindul a választáson

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 8:00

A ferencvárosi független polgármester még nem tudja, hogy az ellenzéki pártok támogatni fogják-e, de ha nem, akkor is indul. 

Baranyi Krisztina el fog indulni a 2024-es önkormányzati választáson – derült ki a ferencvárosi polgármester Telexnek adott interjújából. Baranyi a lapnak elmondta, hogy még nem tudja, hogy az ellenzéki pártok támogatni fogják-e jelöltségét, közölve, hogy a pártok már elkezdték készülni a választásokra.

Annyit tudok, hogy elindulok ezen a választáson, és amennyiben úgy döntenek a pártok, hogy nem támogatnak, akkor nyilván újra előválasztás fog dönteni, mint ahogy 2019-ben is az döntött.

Kapja a fenyegetéseket

A polgármester elmondta, hogy többször is fenyegették már meg, de „eddig még csak” verbálisan, és különösen az elmúlt alig több mint egy hétben kapta a fenyegető üzeneteket.

Az elmúlt tíz napban gyakorlatilag folyamatosan jönnek a fenyegetések, elsősorban írásban, üzenetek formájában.

Baranyi elmondta, hogy azokat egyrészt azért kapja, mert az ATV-ben nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok újságírójának kérdésére, az oldalt pedig propagandaterméknek nevezte. Másrészt azért, hogy a Fradival kapcsolatban kijelentette, hogy „nem kell hasra esni attól, ha egy csapat közpénz csilliárdokból a nemzetközi középmezőny aljára kerül”.


Nyitókép: Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#baranyi krisztina#polgármester#választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk