Belföld

Jövőre már Rogán Antal felügyeli a kiemelt nemzetközi sporteseményeket is

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 5:24

A félmilliárd forintnál nagyobb összegű költségvetési támogatásra irányuló kérelmek költségtervének véleményezésével és elfogadásával együtt.

A polgári titkosszolgálatok, a közpénzfelhasználást ellenőrző állami hivatal és a Védelmi Igazgatási Hivatal felügyelete után újabb feladat kerül Rogán Antal tárcájához:

a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események felügyelete

írja a hvg.hu egy kormányhatározat-tervezet alapján, amely szerint január elsejétől úgy módosul a Miniszterelnöki Kabinetiroda feladat- és hatásköre, hogy a miniszter „szakmai támogatást biztosít a Magyarországon megvalósuló, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához, és közreműködik e sporteseményeket érintő marketing- és kommunikációs tevékenységek megvalósításában”.

A részletekből kiderül, hogy ezt a tevékenységet Rogán Antal a tárcája alá rendelt, a kormányzati szervek évi több tízmilliárdos kommunikációs költéseiért felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatal útján látja el. Az operatív végrehajtásra azonban létrehoznak egy új állami tulajdonú céget, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt-t is, amely átveszi a honvédelmi tárcához alig fél éve került Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. feladatait és munkavállalóit.

A Rogán Antalhoz rendelt feladatok kiterjednek minden „kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai esemény”, valamint „költségvetési forrásból megrendezendő nem sport jellegű, egyéb kiemelt jelentőségű állami rendezvény” megpályázására, megrendezésére és lebonyolítására, illetve támogatására. A miniszter dolga a kiemelt rendezvényekhez kapcsolódó, „legalább ötszázmillió forint összegű költségvetési támogatásra irányuló kérelem költségtervének véleményezése és elfogadása”.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#rogán antal#miniszterelnöki kabinetiroda#sportesemény#sporttámogatás

Címlapról ajánljuk