Belföld

A főváros nem akarja a Biodómot, de a kormány nem tárgyal

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 6:39

Muszáj fűteni a félkész létesítményt, különben összeesnek a légbuborékok.

Ha a kormány nem ad forrást a fővárosnak a félkész Biodómra, Budapest leválasztja a telket és odaadja a kulcsokat a kormánynak, rájuk bízva az intézményt.

Kezdjenek vele, amit akarnak, hiszen nem a főváros pénze és döntése van a projekt mögött

jelentette ki az Inforádióban Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. A főváros a fejlesztésbe nem kíván forrást beleadni, épp elég, hogy az őrzésre és a fűtésre költenie kell: erre rá is kényszerül, mert fűtés híján összeeshet a létesítmény teteje, azt ugyanis olyan technológiával építették, amihez viszonylag állandó belső hőmérséklet szükséges. E nélkül a szerkezet tetején lévő légbuborékok előbb-utóbb megadják magukat az időjárás viszontagságainak.

Kiss Ambrus elmondta, hogy jelenleg nincsenek érdemi tárgyalások a kormány és a főváros között a Biodómról, de a főváros kész átadni a létesítményt. Korábban többször elhangzott, hogy kormányzati forrás híján január elsejétől magára hagyják az építményt, de a fűtést a Széchenyi fürdő meleg vizével megoldotta a főváros. Így is több százmillió forintot kellett rá költeni. A jövőre nézve a főpolgármester-helyettes szerint az lehet a megoldás, hogy lehetőség legyen a létesítményt rendezetten átadni az államnak, hogy az befejezhesse.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#biodóm#budapest#Kiss Ambrus#állami beruházás

Címlapról ajánljuk