Belföld

Újra tüntettek a szentesi nők, hogy ne zárják be a városi szülészetet

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 20:42

Orvoshiány miatt zárhat be az osztály, ám egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás arról, mi lesz a szülészet-nőgyógyászat sorsa.

Csendes demonstrációval folytatták küzdelmüket a szentesi és környékbeli nők, akik azt szeretnék elérni, hogy a városi kórház szülészet-nőgyógyászati osztályát ne zárják be jövőre szakemberek hiánya miatt – írja a Telex, és hozzáteszi: a nők most internetes kampánnyal próbálnak új orvosokat találni a lakhelyükhöz közeli intézménybe.

A lap szerint csütörtökön délután több mint százan gyűltek össze a szentesi Kossuth téren, hogy demonstráljanak, beszédek azonban nem hangzottak el. 


A családanyák azért indítottak mozgalmat, mert attól tartanak, hogy a jövő év elején orvoshiány miatt bezárhat a Csongrád-Csanád megyei Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya, ahol közülük sokan világra hozták gyermekeiket, illetve ők maguk és a rokonaik megszülettek.

Ha az osztály valóban megszűnik jövőre, a városban és a környékén mintegy 60 ezer ember maradna szülészet-nőgyógyászat nélkül, és valószínű, hogy így sokan hoznák világra gyermeküket egy távolabbi kórházba tartó mentőautóban.

Az egyik szervező arról beszélt: egyre elkeserítőbbnek tartják, hogy semmilyen hiteles és hivatalos tájékoztatást nem kaptak arról, hogyan alakul a kórházi osztály sorsa.

Nyitókép: Szentesi szülészetért / Facebook 

#Belföld#szentes#szülészet#dr. bugyi istván kórház#tüntetés#demonstráció

Címlapról ajánljuk