Belföld

Kijevi lakóházat rakétázták az oroszok, több civil is meghalt

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 14:59

Több helyen találat érte az energiaellátással kapcsolatos infrastruktúrát is, így országszerte áramkimaradásokra kell számítani. 

Ismét orosz rakétacsapás érte szerdán az ukrán fővárost, Kijevet, az első információk szerint legalább három civil életét vesztette, hatan megsérültek – közölte a kijevi városvezetés a Telegramon.

A közlés szerint egy kétemeletes lakóépületet ért találat. 

Vitalij Klicsko kijevi polgármester hozzátette, hogy egy létfontosságú infrastrukturális létesítményt is eltaláltak az orosz rakéták.

A CNN cikke szerint Kijevben a légiriadó helyi idő szerint 3:08-kor ért véget, más megyékben viszont még mindig érvényben van a figyelmeztetés. Több helyen rakétatalálat érte az energiaellátással kapcsolatos infrastruktúrát, így országszerte áramkimaradásokra kell számítani. A javítás várhatóan hosszabb időt vesz igénybe, a munkákat ugyanis nehezíti a fagyos időjárás. 

Kijevben a vízellátást is felfüggesztették, korábban pedig Vitalij Klicsko azt kérte a lakosságtól, hogy egyelőre maradjanak a menhelyeken. 

Nyitókép: Tűzoltók dolgoznak egy orosz légitámadás következtében kigyulladt lakóház oltásán Kijevben 2022. november 15-én – Fotó: Roman Pilipej/MTI/EPA

#Belföld#kijev#orosz-ukrán háború#légiriadó#rakéta

Címlapról ajánljuk