Belföld

Hadházy: A Schadl-ügy miatt Varga Juditnak kihallgatásokra kellene járogatnia

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 12:55

A bíróság kimondta, hogy Hadházy Ákos nem követett el becsületsértést, amikor „az egyik legkorruptabb végrehajtónak” nevezte a korrupcióval vádolt Schadl Györgyöt. 

Megszüntette a bíróság a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen becsületsértés miatt indított büntetőeljárást, amit a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Schadl György feljelentése után indítottak ellene. Erről Hadházy szerdán számolt be a Facebook-oldalán.

Mint írta:

A bíróság szerint nem sértettem meg az egyik legkorruptabb végrehajtó becsületét azzal, hogy az egyik legkorruptabb végrehajtónak neveztem.

Hadházy fotókat is megosztott az ellene indított eljárást megszüntetéséről szóló végzésről. Abban a bíróság közli, hogy kijelentése „csupán véleménynyilvánítás” volt, ami „önmagában nem képes a közvélemény körében sértettről kialakult vélemény negatív irányú befolyásolására”.

Varga és Rogán szerepe

Hadházy az erről szóló posztjában kijelentette, hogy „az ügyészség mindent megtesz azért, hogy a Schadlt védő kormánytagokat kimossa”. A képviselő Rogán Antal és Varga Judit nevét említette. Közölte, hogy „Rogán szerepe az eddig ismertté vált dokumentumok alapján védhetetlen”.

És hozzátette:

Legújabb információim szerint Varga Juditnak sem Brüsszelbe kellene járogatnia, hanem inkább kihallgatásokra járnia ebben az ügyben.


Nyitókép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#hadházy ákos#schadl györgy#becsületsértés#per#bíróság#varga judit#rogán antal

Címlapról ajánljuk