Belföld

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 12:52

Az Európai Parlament nélkülük is a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot.

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek. 

A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben

– számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyenteljes lesz, amikor egyszer majd el kell számolniuk a világ és a magyar nemzet felé mostani tetteikkel” – zárta gondolatmenetét Ujhelyi.


Nyitókép: Julien Warnand / EP / MTI

#Belföld#oroszország#orosz-ukrán háború#fidesz#európai parlament

Címlapról ajánljuk