Belföld

Toportyánok riogatják a pécsieket, az óvodába is bejárnak

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 16:18

Intézkedést kértek.

Panaszkodnak a pécsiek az aranysakál városi jelenlétére – derül ki a bama.hu tudósításából. Az egyik belső városrészben, Ispitaalján is megjelentek az állatok, a Köztársaság téri óvoda területére láttak besurranni egy nádi farkast a járókelők csütörtökön. A csikaszok korábban az Űrhajós utcában, a Kolozsvár utcában és a Köztársaság téren is feltűntek, de Barkóczi Csaba fideszes képviselő szerint a vadásztársaság elbagatellizálta az ügyet, mondván, csak rókákat vagy kóbor kutyákat láthattak az ott lakók.

A képviselő most a jegyzőtől kért hatósági intézkedést. A Canis aureus egyedei alapvetően félnek az embertől, ezért nem veszélyesek, de Barkóczi szerint „megjelenésük mégis érthető módon riadalmat kelt a lakosságban”, és azt gondolja, hogy az óvoda környékén kifejezetten nincs keresnivalójuk, de rókáknak és más vadaknak sem.

A képviselő azt kérte a jegyzőtől, hogy a közterület-felügyelet az illetékes szakhatósággal együtt távolítsa el a réti farkasokat a városrészből, és számolják fel azokat az „eldzsungelesedett” gócpontokat, ahol a belső városrészekben megbújnak a ragadozók.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#aranysakál#csikasz#nádi farkas#réti farkas#toportyán#canis aureus#pécs

Címlapról ajánljuk