Belföld

Rácz Jenő sikere, nyugdíjasok nyomora és az Éjjel-Nappal Budapest búcsúja – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. november 19. 10:02

Kialakult a döntős mezőny az X-Faktorban, szombat este eldől, ki nyeri meg a versenyt. Búcsúznak az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai, de senki sem marad szórakozás nélkül, hiszen a Való Világ villája vasárnap megnyitja kapuit. Pörög A Konyhafőnök VIP is – vajon a verseny hozza el Rácz Jenő és Járai Máté kibékülését? Az RTL elindította a legújabb magyar streamingszolgáltatást, és exkluzív bepillantást nyújtottunk a Zámbó Jimmy életét feldolgozó A Király című sorozatba is. Gulyás Gergelytől megtudtuk, hogy ukrajnai látogatást tervez a kormány, a Magyar Postától pedig azt, hogy a parlament postahivatala terheltség miatt tart nyitva. Ezek voltak a hét videói.

Szerdán elindult az RTL+ streamingszolgáltatás. A vadonatúj, előfizetős platformon többek között olyan exkluzív tartalmak debütálnak, mint a Zámbó Jimmyről szóló A Király, az aktuális kérdéseket feszegető Nagy Fehér Főnök és a fiatal felnőtt közönséget célzó Ki vagy te? Az egyik nagy dobás kétségkívül A Király, íme egy kis részlet az évadnyitó epizód első néhány percéből.


Olasz Renátó a fiatal, Nagy Ervin pedig az idős Zámbó Jimmy bőrébe bújt, talán nem is kaphattak volna ennél testhez állóbb feladatot. Hogy hogyan emlékeznek a Királyra a sorozat színészei, ebből a videóból kiderül:


Itt pedig megmutattuk, mi minden más debütál az RTL+-on.  

X-Faktor: út a döntőig

Már csak órák kérdése, és kiderül, ki lesz idén az X-Faktor győztese. Kiss Kevin, Mihályfi Luca és Solyom Berni hatalmas utat tettek meg, amíg idáig eljutottak, és már csak egy lépésre vannak álmaik megvalósításától. Hogy kit milyen út vezetett a döntőig, arról a Fókusz forgatott riportot.


De idézzük vissza azt is, hogy az elődöntőben mekkorát küzdöttek a versenyzők. Ezúttal duettekkel készültek, végül Helfy Alexának kellett távoznia, aki nehezen viselte a kiesést.


A héten megjelent Szabados Ági interjúsorozatának legújabb része is, Miller Dáviddal, az X-Faktor műsorvezetőjével családról, válásról és stresszről is beszélgettek.

Kismalacok és régi konfliktusok

A Konyhafőnök VIP-ban naponta történik valami, amit utólag érdemes visszanézni, mi most két ilyen pillanatot ajánlunk. Sokakat tart lázban, hogy Rácz Jenő és Járai Máté kapcsolatában a verseny fog-e változást, netán kibékülést hozni. Amíg ez kiderül, a feszült pillanatokból addig sincs hiány, az egyik adásban például Rácz Jenő nem volt hajlandó megkóstolni Járai Máté ételét.


Szinetár Dóra pedig már kiesőként mesélt a tapasztalatairól a Reggeliben. A színésznőt sok szempontból meglepte és folyamatosan stresszben tartotta a műsor. A kismalacok láttán pedig kiborult a stúdióban, és nem azért, mert vegetáriánus lenne. Íme a beszélgetés:

Fő az önbizalom!

Az elmúlt napok Reggeli adásaiból a Rácz Jenővel készült beszélgetést is ajánljuk, aki annak kapcsán látogatott el a stúdióba, hogy nemrég nem is egy, hanem rögtön kettő Michelin-csillaggal gazdagodott. A séf egyebek mellett azt mondta: lelkileg bele is betegedett volna, ha nem kapja meg Magyarországon is a Michelin-csillagot.


VV Merci pedig önbizalomból adta fel a héten a leckét mindenkinek. Amikor a Való Világ volt villalakóját a Reggeli műsorvezetői megkérték, hogy mondjon véleményt a világ legszexibb férfijának választott Chris Evansról, Mercinek a párja jutott eszébe, és hasonlóságot látott a két férfi között.

Közélet

Most pedig evezzünk kissé komolyabb vizekre. Jól végződött annak a péri tanyáról eltűnt kislánynak a története, akit a kihűlés szélén ugyan, de időben megtaláltak. Megmentője Mehringer Szabolcs siklóernyős volt, akit az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azóta kitüntetett. Az RTL Híradó így számolt be az esetről:


Sokan nézték meg a TikTokon a nyomorgó magyar nyugdíjas, Rozika néni szívszorító videóját is. Az asszony a gondjaival sajnos nincs egyedül, a Híradó körbejárta, miért vannak különösen nehéz helyzetben a nyugdíjasok a rezsiemelkedés miatt.


Foglalkoztunk a hatósági áras tűzifával kapcsolatos problémákkal is, megmutattuk, milyen irdatlan nagy farönkönket kapott egy jószai házaspár. Arra panaszkodtak, se eszközük, se erejük nincs kazánkészre hasogatni a rakást, de ha kint hagyják a házuk előtt, tönkremegy. Szakembert is hívtak már, hogy felaprítsa, de vagy nem vállalják, vagy borsos árat kérnek érte.


Arra is felfigyeltünk, hogy amíg országszerte 366 postahivatal zárt be, addig a parlament postahivatala zavartalanul működik. Bár a terheltségre hivatkozva tartják nyitva, stábunk ottjártakor kongott az ürességtől a hivatal.


A kormányinfón kérdeztük Gulyás Gergely Miniszterelnökségért felelős minisztert, és egyebek mellett megtudtuk, hogy tervben van, hogy a magyar kormányból valaki Ukrajnába látogasson. Hogy miért fontos bejelentés ez, annak a Híradó járt utána.

Búcsúznak a Liu testvérek

Közben sorra veszíti el sztárjait a magyar sport a pénz és a megbecsülés hiánya miatt. Nem a Liu fivérek az egyetlenek, akik többé nem magyar színekben indulnak. Rapport Richárd, a világ egyik legjobb sakkjátékosa sem magyar sakkozó már, és a magyar sísport legnagyobb sztárja is hazát váltott. Részletek a Fókusz riportjában:


Nemzetközi szinten úgy tűnt, aggasztó fordulatot vesz a szomszédunkban dúló háború, miután halálos rakétabecsapódás érte Lengyelországot. A NATO-főtitkár szerint semmi nem utal arra, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t. A Fókusz egy Lengyelországban élő magyar lánnyal beszélt a fejleményekről.

Egy vég és egy kezdet

A végére pedig egy búcsút és egy izgalmas kezdetet tartogattunk. Péntek este véget ért az Éjjel-Nappal Budapest, a Reggeliben pedig egy kisebb búcsúbulit is csaptak a sorozat szereplőinek.


Jön viszont a Való Világ, november 20-ától elindul a 11. évad. A napi összefoglalók után nem hiányozhat a BeleValóVilág sem, amely ezúttal Schumacher Vanda mellett új műsorvezetőt is köszönt Kamarás Norbi személyében. Amíg az új versenyzőket megismerjük, idézzük fel, hogyan birkóztak meg a magyar nyelvvel a VV-Villa egykori lakói. Íme a kedvenc aranyköpéseink:

 

#Belföld#ma#RTL+#A Király#zámbó jimmy#a hét videói#nyugdíjasok#tűzifa#sportolók#Liu testvérek

Címlapról ajánljuk