Belföld

Orbán Viktor: Több barátunk van a nemzetközi térben, mint korábban volt

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 9:13

A kormányfő a Magyar Állandó Értekezlet ülésén tartott beszédet.

Ma több barátunk és több szövetségesünk van a nemzetközi térben, mint korábban volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) ülésén, pénteken Budapesten az MTI híre szerint.

A kormányfő kiemelte: Magyarországon nemzeti keresztény kormány van, és van jelentősége annak, hogy a potenciális partnerországokban milyen típusú kormányzatok működnek, mivel ez meghatározza az együttműködés lehetőségét.

Mindig könnyebb a magyar kormány, Magyarország és a határon túli magyarok dolga, ha a hozzánk hasonló nemzeti keresztény alapokban álló kormányok többségben vannak, vagy egyáltalán rajtunk kívül még léteznek Európában”, és az elmúlt időszak politikai fejleményei segítettek ebben, magyarázta.

Hangsúlyozta: az a stratégiai gondolkodás, terv, hogy Közép-Európa megfelelő megszervezésével képesek lehetnek arra, hogy a közép-európai népek komoly európai tényezőt jelentsenek, és ne a náluk nagyobb államokhoz fűződő viszonyuk jelölje ki a befolyásukat, ma messzebbre került a valóságtól.

Nyitókép: illusztráció – Fotó: John Thys / EPA Pool / MTI

#Belföld#orbán viktor#máért#külhoni magyarok#barátság

Címlapról ajánljuk