Belföld

Orbán Viktorról, a honvédségről és családtagjaik párttagságáról kérdeztek diákokat

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 7:02

A helyi tankerület szerint a kérdőív a honvédelmi ismereteket kívánta felmérni.

Egy online kérdőívet töltettek ki egy székesfehérvári középiskola 20 diákjával, akiknek például arra kellett válaszolniuk, mi a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről és Orbán Viktorról – értesült a Népszava.

A lap szerint rákérdeztek a középiskolásoknál arra is, dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiánál, vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamelyik pártnak. A felmérés készítői azt is tudni akarták, a diákok mennyire büszkék arra, hogy magyarok; valamint hogy megfontolnák-e a csatlakozást a honvédséghez.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ a Népszava érdeklődésére közölte: az egyik tankerület által fenntartott gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz. A felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött.

A középiskola igazgatója csak annyit mondott, hogy iskolán kívülről kaptak megkeresést.

Nyitókép: Orbán Viktor határszemle előtt a debreceni laktanyában 2022. február 26-án. Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#kérdőív#orbán viktor#hadsereg#nato

Címlapról ajánljuk