Belföld

Az Orbán család volt ügyvédje az általa vezetett Fidesz-szervezet feloszlatását kérte

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 13:31

A Budapest VI. és VII. kerületéből álló választókerületet vezető Bajkai István vereséget szenvedett az idei országgyűlési választásokon, az ellenzék pedig 2019 óta stabilan uralja a városrészt.

Az rtl.hu birtokába került egy levél, amelyet Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, illetve a párt Budapest 5. számú választókerületi (Erzsébetváros és Terézváros) elnöke küldött szét a helyi pártszervezet tagságának.

Ebben az olvasható, hogy Bajkai javaslatára a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította a választókerületi szervezet feloszlatási eljárását.

A levél azt is közli, hogy a párt alapszabálya alapján a helyi szervezet tagjai a feloszlatási eljárás alatt nem gyakorolhatják tagsági jogaikat.

Telefonon kerestük Bajkai Istvánt, hogy megtudjuk tőle a feloszlatás okait. A képviselő visszahívást ígért, cikkünk megjelenéséig azonban nem értük el.

Az Orbán család ügyvédjeként is közismert Bajkai, valamint a Fidesz választmányi döntésének valószínűleg köze van ahhoz, hogy a választókerületi szervezet súlyos vereséget könyvelhetett el a 2019-es önkormányzati választásokon, amikor az addigi fideszes polgármestert legyőzve Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter, Terézvárosban a momentumos Soproni Tamás lett a kerület vezetője, stabil közgyűlési többséggel. 

Nyitókép: Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kostal Global Business Services Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. május 24-én. – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#Bajkai István#erzsébetváros#terézváros

Címlapról ajánljuk