Belföld

Elzárhatják a melegvizet Siófokon az iskolákban, mert a tankerület nem akarja tovább fizetni

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 20:50

A polgármester szerint erre utalnak a tankerület hivatalos értesítései.

Az illetékes tankerület decembertől nem tudja biztosítani a siófoki köznevelési intézmények konyháiban a melegvíz-ellátást, és levélben közölte a város polgármesterével, hogy az a továbbiakban az önkormányzat feladata – erről számolt be Lengyel Róbert siófoki polgármester szerdán a Facebook-oldalán a hvg.hu tudósítása szerint.

A polgármester szerint a tankerület minimális együttműködési hajlandóságot sem mutatott, nem vették a fáradtságot a személyes egyeztetésre. A tankerület leveléből nem derül ki pontosan, hogy miről van szó, de Lengyel azt feltételezi, hogy spórolási szándékkal elzárhatják a melegvizet a gyerekek, pedagógusok elől. Ha ezt megtenné a tankerület, akkor a konyhákban sem lenne melegvíz, mivel az iskolaépületek melegvíz-ellátása egy rendszerről működik.

A polgármester szerint ezt a feltételezést támasztja alá egy másik levél is, amit a tankerület a tankerületi központ a siófoki távhőszolgáltató cégnek küldött:

A Siófoki Tankerületi Központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#tankerület#melegvíz#siófok#lengyel róbert

Címlapról ajánljuk