Belföld

Ön szerint válaszolni kéne azoknak az újságíróknak, akik arról beszélnek, hogy inkább egy kecskét dugnának meg? – kérdezte Baranyi Krisztina Fürjes Balázstól az ATV-ben

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 23:32

Nem mindennapi jelenetek zajlottak le az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára volt a vendég.

A vita előzménye, hogy Baranyi Krisztina múlt héten az ATV-ben nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának kérdéseire, mondván, nem tekinti újságírónak, ahogy Pesti Srácokat sem újságnak, hanem ócska szennylapnak tartja.

Fürjes ezt követően azt javasolta a a polgármesternek, hogy kérjen bocsánatot a Pesti Srácoktól, amiért szerinte Baranyi korlátozta az őt hiába kérdező Szalai Szilárd szólásszabadságát.

A kormánypárti politikus most a stúdióban fejtegette tovább, miért nem jó az, ha egy politikus dönti el, hogy ki újságíró és ki nem, noha mint arra Szöllősi Györgyi felhívta a figyelmet, Orbán Viktor például hosszú évek óta nem adott interjút kormánytól független médiának, a hozzá intézett kérdéseket pedig többször azzal hárította el, hogy fake newsnak nem nyilatkozik.

Baranyi Krisztina más érvekkel készült: bár az ATV nem volt hajlandó beadni, a polgármester egy tableten mégis lejátszott egy olyan felvételt, amin az azóta megszűnt Pesti TV-ben gúnyolódnak rajta a polgármesterré választása után. „Van ez a nem túl szép, cserében nem is túl okos nő, Baranyi Krisztina” – vezeti fel a témát Jeszenszky Zsolt, majd szóba kerül egy kecske is.

Arról beszélnek az én megválasztásommal kapcsolatban, hogy inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt legalább meg lehet enni. Ön szerint ezeknek az újságíróknak nekem válaszolnom kellene? 

– tette fel a kérdést Baranyi Fürjesnek, aki ugyan úgy véli, hogy Baranyi Krisztinának joga van nem válaszolni a feltett kérdésekre, de mint mondta, a szólásszabadságot nem lehet korlátozni – „sajnos a demokrácia ilyen” –, a közszereplőknek többet kell tűrniük, és egy politikus senkit nem rekeszthet ki.

Baranyi beszélt arról azt is, hogy a mindannyiunk pénzéből fenntartott közmédiában jó ideje már szintén csak a propagandistáknak van helye, míg a műsorvezető az Origo és Pesti Srácok kiugróan nagy számú elveszített sajtópereit hozta fel. Ez utóbbi Fürjes szerint azt mutatja, hogy működik a jogállam Magyarországon, de hozzátette azt is, hogy az ő ízlésébe sem fér bele a felvételen hallott stílus. 

 

 

#Belföld#baranyi krisztina#fürjes balázs#kecske#propaganda#pesti srácok

Címlapról ajánljuk