Belföld

Még mindig nem nyitották meg a belvárosi mélygarázst, pedig már hat éve kivágták a fákat

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 6:14

A József nádor téri létesítmény az elérhető adatok szerint még mindig nem rendelkezik használatba vételi engedéllyel. 

Még mindig nem nyílt meg az 525 férőhelyes, felszín alatti parkoló a belvárosi József nádor téren – írta a Népszava.

Az üzemeltetésére kiírt koncessziós tendert egyedüli indulóként az OTP Befektetési, ingatlanforgalmazási és Vagyonkezelő Zrt. nyerte el. A 420 hónapra szóló koncesszió értékét előzetesen 37 milliárd forintra becsülte Belváros-Lipótváros önkormányzata. A koncessziónyertes OTP végül 4,6 milliárdot ajánlott érte, igaz a 2006-os megállapodásban ígért 50 év helyett „csak” 35 évig hasznosíthatja a mélygarázst. 

Az üzemeltetési, diszpécseri, gondnoki, karbantartási, javítási, takarítási, valamint szabályozási feladatokat egyébként a közbeszerzési dokumentáció szerint az Icon Real Estate Management Kft.-re bízzák.

Már csak az a kérdés, hogy mikor nyit meg a mélygarázs.

A létesítmény ugyanis az elérhető adatok szerint még mindig nem rendelkezik használatba vételi engedéllyel, holott a mélygarázsépítésről 17 évvel ezelőtt állapodott meg a kerület és a bank projektcége. Hat évvel ezelőtt kivágták az árnyat adó öreg fákat, de a mélygarázs, ami miatt az egész történt, még mindig nem nyílt meg. 

Az ügy hátterében egyébként egy igen bonyolult jogi procedúra állt, amely megjárta az Alkotmánybíróságot is. Az ítéletek értelmében az önkormányzat nem is tudott volna mást megbízni a koncesszióval, mint az OTP-t.

Nyitókép: Róka László/MTI

#Belföld#belváros#v. kerület#garázs

Címlapról ajánljuk