Belföld

Nem kap pénzt a faluja, kormánykritikus rapdalt írt a drávaszerdahelyi polgármester

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 17:36

„Fideszes rádiónézők üdvözletem! Fájnak már kicsit a sárga csekkek?”

Az Orbán Viktor kabinetjét bíráló, saját szerzeményű dalait tette fel az Facebookra Drávaszerdahely polgármestere, miután faluja sorozatban bukta el támogatási pályázatait, és be kell zárnia a község kisboltját – szúrta ki a Népszava.

Drávaszerdahelyet 2006 óta irányítja Alpár György. A polgármester először függetlenként, majd 2010-ben a Fidesz jelöltjeként nyert, azt követően azonban kritikussá vált az Orbán-kormánnyal, kétszer is függetlenként indult, és győzött is a 180 lelkes, dél-baranyai falu választásán. Alpár a Facebook-oldalán az elmúlt hónapokban keményen bírálta a kormányt, ráadásul mindezt vasárnap megfejelte egy klippel, amit ő is ad elő.

A polgármester eddig a mulatós műfajban számított rutinos előadónak, ez a saját szerzeményű nóta azonban más, hisz Alpár rapperként politikai üzeneteket ad elő. 

Íme, néhány részlet a dal szövegéből: „Fideszes rádiónézők üdvözletem! Fájnak már kicsit a sárga csekkek? Mondjátok, mikor ébredtek, ha áztok-fáztok, éheztek? Most még szent ember nektek a Döbrögi, de már csak aki agymosott, az nem köpködi… Migráns, ördög, Brüsszel, sátán, mindenki szembejön az autópályán. Tanári bérek helyett propaganda, milliárdokból szól a mantra: hogy megvédjük a családokat, ha kevés a pénzed, keress sokat!... Ők mindent jól csinálnak, ne nézz furcsán! A háború a hibás, a szankciók meg Gyurcsány.”

A Fidesz bukását jósoló klip megismerése után a Népszava megkérdezte Alpár Györgyöt, nem tart-e attól, hogy faluja lesz a kárvallottja a dalnak. Ő azt felelte, hogy Drávaszerdahely – vélhetően pont az ő személye miatt – az utóbbi időben már így is sorra bukja el pályázatait. 

Nyitókép: Facebook

#Belföld#alpár györgy#drávaszerdahely#polgármester#rap#fidesz#kormány#falu#támogatás

Címlapról ajánljuk