Belföld

Luxus lett a gázfűtés, ezért rengetegen vásárolnak elektromos fűtőberendezést

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 10:42

Többszörösére emelkedett az árammal működő fűtőtestek eladása.

A rezsirendszer átalakítása miatt sokan próbálnak spórolni a gázfűtésen. Ennek egyik módja az áramot használó fűtőtestek nagyobb arányú használata lehet. Igaz, hogy a villamos energiának is megugrott az árszintje, azonban nem emelkedett akkorát, mint a gáz ára – írja a haszon.hu.

A cikk szerint valószínűleg ennek is köszönhető, hogy az őszi hónapokban a megszokottnál kevesebben keresnek hagyományos radiátorokat,

azonban megsokszorozódtak az elektromos fűtőberendezések, például hősugárzók, radiátorok és konvektorok eladásai az eMAG-on.

A tendencia azzal magyarázható, hogy sokan ezekkel az eszközökkel próbálják kiegészíteni otthon a gázfűtést, így maradnának a kedvezményes gázfogyasztási zónában. A kereskedelmi portál közleménye szerint ezt támaszhatja alá, hogy a dizájnban erős, de drágább elektromos kandallókat kevesebben keresik, és inkább a funkcionalitásban erős modellek fogynak.

Az eMAG szerint már a nyáron elkezdődött az elektromos radiátorok eladásainak megugrása. Júliusban és augusztusban is többszörös növekedést mértek ezen termékek értékesítésében az előző év azonos időszakához képest. Az elektromos hősugárzókból háromszor annyi fogyott szeptemberben, mint 12 hónappal korábban, valamint tízszer több mint idén augusztusban. Emellett nagyon keresettek lettek az egyszerű, konnektorba dugható fali hősugárzók is.

Az elektromos fűtőeszközt vásárlók 52 százaléka vett hősugárzót szeptemberben, 36 százalékuk elektromos radiátort/konvektort, 12 százalékuk pedig klímaberendezést. Október első három hetében viszont az elektromos radiátorok/konvektorok fogytak leginkább (47 százalék), a hősugárzóké lett a második hely (40 százalék), valamint ismét a klímáké a harmadik hely (13 százalék).

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#fűtés#elektromos

Címlapról ajánljuk