Belföld

Dühödten dudált és majdnem elgázolta a biciklist a troli, csupán azért, mert az be merészelte tartani a közlekedési szabályokat

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 14:39

Szabálykövetéssel provokált a bringás.

Majdnem az életébe került egy biciklistának, hogy betartotta a KRESZ szabályait Budapesten, számol be a Budapesti Autósok. A XIV. kerületben, a Fogarasi úton haladó bringás által használt sáv hamarosan megszűnt, így a biciklista besorolt volna az eggyel beljebb lévőbe, ahogy az szabályos.

A mögötte haladó troli viszont dühödt dudálásba kezdett, és leszorította. A portál szerint valószínűleg arra számított a sofőr, hogy a kerékpáros inkább az út szélét fogja követni, hogy elkerülje a forgalmat.

„A kerékpáros – szabályosan – NEM HAJT BE a buszsávba, hiszen ennek lehetőségét külön tábla / felfestés szabályozza. Jelen esetben pedig semmi nem engedélyezte ezt számára!” – magyarázták a videó leírásában. A biciklis azt írta az oldalnak: 

Nem volt tábla, hogy a buszsávban haladhatok tovább, ezért soroltam volna át, amikor a buszos dudált, kielőzött, és rám húzta a buszt.

A hajmeresztő esetről videó is készült, amiben pontosan látható, milyen közel volt a bringás ahhoz, hogy elcsapja a troli:


Nyitókép: BpiAutósok / YouTube

#Belföld#buszsáv#bicikli#troli#közút#duda

Címlapról ajánljuk