Belföld

Palkovics László az OMSZ vezetőinek kirúgásával viccelődött

rtl.hurtl.hu

2022. október 28. 12:35

A technológiai és ipari miniszter a Mathias Corvinus Collegiumban tartott előadásán kezdett váratlan ironizálásba, amikor tüntetésekről és a meteorológiai szolgálat lefejezéséről beszélt. A közönség nevetett.

A hazai gáz- és áramhálózatról és a kormány terveiről tartott előadást Palkovics László az MCC hallgatóságának, majd egy adott ponton teljesen váratlanul a meteorológiai szolgálat vezetőinek menesztésén ironizált.

A Telex beszámolója szerint a miniszter így fogalmazott: 

Múltkor már hiányzott, hogy ha csinálok valamit, akkor sokan tüntetnek. Hiányzott a tüntetés, ezért aztán az OMSZ vezetőit fölmentettem, és akkor lett újra tüntetés, de nem ezért mentettem föl… (nevetés) Eltelt nyolcvan nap és nem volt egy tüntetés – megtettem, és lett tüntetés.”

Aztán megjegyezte, hogy Szegeden a Magyar Meteorológiai Társaság 38. vándorgyűlésén elmondta, miért volt szükség a vezetők menesztésére. Erről a vándorgyűlésről korábban az RTL Híradó birtokába jutott egy hangfelvétel, mivel az a nyilvánosság kizárásával zajlott.

Ezen arról beszélt, hogy azért délben fújták le az augusztus 20-ai tűzijátékot, mert nem vállalhatták a politikai felelősségét annak, ha ezt esetleg órákkal később teszik meg. Az OMSZ-vezetők elbocsátásáról csak annyit mondott, hogy nem kívánt tovább dolgozni velük.

Az MCC előadásán Palkovics László azt is levezette, hogy a hibás előrejelzések a naperőműveknél tavaly 370 millió eurós kiadást jelentettek.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#palkovics lászló#innovációs és technológiai minisztérium#omsz#meteorológus#Meteorológiai Szolgálat#kirúgás#előrejelzés

Címlapról ajánljuk