Belföld

Rácz András: Aki egy diáklányra kiabál kígyót-békát a véleménye miatt, az utolsó, gyáva, szar ember

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 18:19

„Mintha nem lenne nagyobb bajunk annál, mint hogy egy tinédzser csúnyán beszél” – osztotta meg véleményét Rácz. 

Általában nem szoktam belpolitizálni, mert van elég dolgom a háborúval, szóval ez most itt a kivétel. És mivel nem érek rá vitatkozni, ezért a kommenteket itt most kikapcsoltam

– írja legújabb bejegyzésében Rácz András Oroszország-szakértő, aki az október 23-i tüntetésen fellépő Pankotai Lili slam poetryjével, majd az azt követő támadásokkal kapcsolatban osztotta meg a gondolatait. 

  • „Civilizált ember gyerekeket nem bánt. Soha, semmilyen körülmények között. Egyet nem érteni, vitatkozni lehet, de bántani őket nem.
  • Ergo, aki egy középiskolás diáklányra kiabál kígyót-békát a (mégoly trágár) a véleménye miatt, a »példás megbüntetést«, kirúgást, egyebeket követelve, az utolsó, gyáva, sz@r ember.
  • Akkor is, ha a kormánymédiában dolgozik, és utasításra teszi. Ha pedig nem, akkor főleg.
  • Aki nem képes megkülönböztetni a költészetet – mert bizony, a slam poetry is költészet –, az ráadásul még hülye is.
  • Aki a stíluson háborodik fel látványosan ahelyett, hogy a tartalommal foglalkozna, és ezzel próbálja elterelni a vitát a lényegről (= az oktatás helyzete), az pedig a társadalmat és az oktatás javításáért tenni próbálókat nézi hülyének.
  • Aki pedig ennek a verbális szennyáradatnak az elszabadításával reménykedik elrettenteni a fiatalokat attól, hogy kiálljanak saját magukért, a tanáraikért és a jövőjükért... nos, az túlságosan régen volt fiatal” – 

– írta Rácz és hozzátette, egyébként meg az esze megáll, mintha nem lenne nagyobb bajunk annál, mint hogy egy tinédzser csúnyán beszél. 


Nyitókép: Reggeli 

#Belföld#rácz andrás#pankotai lili#tüntetés#slam poetry

Címlapról ajánljuk