Belföld

Flashmobbal álltak ki Pankotai Lili mellett Pécsen

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 21:02

A diáklány megköszönte a támogatást.

Kedd kora estére Pankotai Lili gimnáziuma elé szolidaritási flashmobot szerveztek pécsi civilek, akitivisták, akik a slammernek leveleket adtak át – írja a Telex.

A flashmob kezdete előtt nem sokkal megérkezett a diáklány, mire a megjelentek a mostani tüntetések szimbólumát formálták meg a város főterén. Ezután sorra átadták a leveleiket, és többen átölelték, bátorították a diáklányt. Ezután Pankotai Lili egy nagyon rövid beszédben megköszönte a támogatást, szolidaritást.

Próbáljunk mi magunkban valami jót alkotni, ha már segítséget nem kapunk. Indítsunk beszélgetéseket, fórumokat, ahol a diákok és a tanárok együtt tudnak gondolkodni, ha mások nem hallgatnak meg minket

– mondta a végzős gimnazista.

A Telex kérdésére azt mondta, hogy éppen iskolában volt, amikor az igazgatója kitette az elhatárolódást a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának Facebook-oldalára. Azóta nem tapasztalt változást a közösségében, az osztályában nem viselkednek vele máshogy, miközben támogatják. „Érthető, hogy nem vállalja mindenki úgy a véleményét, mint én” – tette hozzá.

A flashmobon jelen volt Vatai Éva, a Leőwey Klára Gimnázium immár nyugdíjas tanára is. Ő még tavasszal azért került a kormánypárti propaganda célkeresztjébe, mert sztrájkolt az oktatásért. A Telex érdeklődésére azt mondta, hogy neki elsősorban a tanárok és diákok szolidaritása segítette leküzdeni a sok támadást. „Csak nevettem azon, hogy az igazgatóm elhatárolódott tőlem. Ezek az emberek csak ezt tudják. Azt tanácsolnám a Lilinek, hogy gondoljon rájuk úgy, mint az ellenőrökre. Aki nem azért kéri a jegyet, mert hülye, hanem azért, mert az a dolga. Ő ezt tudja tenni” – mondta a nyugdíjas tanárnő, akit az oktatási tevékenységéért nemrég megyei Prima díjat kapott.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#pankotai lili#szolidaritás#flashmob#pécs

Címlapról ajánljuk