Belföld

Győr polgármestere: Kikérem magamnak, hogy amiért megdolgoztam, azt néhány proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkó megkérdőjelezze

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 21:35

A jutalmát viszont felajánlja egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak. 

A keddi győri közgyűlés végén került napirendre Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármesterének 5,2 millió forintos jutalma, ami orvosi, illetve polgármesteri munkája nyomán, 35. évi jubileumára jár neki. Korábban ezzel kapcsolatban azt mondta:

Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?

Végül azonban úgy tűnik, hogy mégis átgondolta a dolgot, és jótékony célra ajánlja fel a jutalmat – írja az úgytudjuk.hu

Csakhogy a közgyűlésen többen is megkérdőjelezték a jutalmat, mire Dézsi kifakadt, és elmondta, „hajmeresztő”, amiket mondanak a képviselők, majd részletesen felsorolta az elmúlt 35 évének az eredményeit (tíz percben).

Ezután azt mondta Glázer Tímeának, Pollreisz Balázsnak (aki nem szólalt meg sem a vitában, sem egyéb helyen az ügyben), és a „liberális újságíróknak”, hogy ne ők mondják meg, hogy mire költi a pénzét, amiből egyébként sokat adakozik, csak azt kéri mindenkitől, akinek ad, hogy ezt ne árulja el senkinek.

Végül elmondta, hogy családjának egyik tagja rákbetegséggel küzd, ezért egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak, a Judy Rákalapítványnak ajánl fel nagyjából 3 millió forintot, ami megfelel annak az összegnek, ami adózás után marad a jutalomból.

Ezután viszont mindenkit, aki az ügyben megszólalt, hírt adott róla, vagy meg sem szólalt (pl. Pollreisz Balázs), „proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkónak” nevezte. Pollreisz Balázs később megkérdezte, hogy tud-e tőle idézni a polgármester egy mondatot, ahol ebben az ügyben szólalt meg, de a polgármester nem válaszolt, sőt, megvonta tőle a szót.

A jelenet 01:52:00-tól tekinthető meg:

Nyitókép: YouTube

#Belföld#dézsi csaba andrás#győr#jutalom

Címlapról ajánljuk