Belföld

Völner Pál ügyvédje a sajtóból tudta meg, hogy védencét 8 évre börtönbe küldené az ügyészség

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 18:12

Nem tartja korrektnek az eljárást. Szerinte Völner Pál nemhogy ragaszkodik az ártatlanságához, de egyenesen ártatlan.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy vádat emelt az ügyészség a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György, valamint a Fidesz parlamenti képviselője, Völner Pál volt államtitkár ellen. 

A vád szerint Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Az atv.hu megkereste Völner ügyvédjét, Papp Gábort, aki elmondta: ő és védence is a sajtóból értesült a vádemelésről.

Óriási a büntetőeljárás tétje. Azt, hogy az ember életében körülbelül milyen sorsdöntő jelentőséggel bír, nem kell hangsúlyozni, korrektebbnek tartanám, hogyha a sajtó tájékoztatása azt követően történne meg, hogy az érintettek ezt a vádiratot olvashatják

– fogalmazott az ügyvéd, aki addig nem hajlandó kommentálni a hírt, amíg nem olvasta el a vádiratot az elejétől a végéig, az eljárást pedig nem tartja korrektnek. Abban azonban biztos, hogy az ügyészségi indítványt nem fogják elfogadni.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is ragaszkodik-e Völner Pál az ártatlanságához, a politikus ügyvédje ezt mondta:

Nem ragaszkodik hozzá, hanem ártatlan Völner Pál. Nem követett el bűncselekményt, és remélem, hogy a bírósági eljárás folyamán ez ki is fog derülni.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#völner pál#ügyvéd

Címlapról ajánljuk