Belföld

Hányan voltak valójában az október 23-i budapesti tüntetésen?

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 15:35

Nem voltak olyan sokan, mint a szervezők becsülték, de így is hatalmas volt a létszámuk az előző demonstrációkhoz képest.

Az október 23-i tüntetésen készült fotók és drónfelvételek alapján körülbelül 65 ezren voltak az eseményen, amikor a legsűrűbb volt a tömeg – becsülte meg a Lakmusz a MapChecking alkalmazás segítségével a közoktatás helyzete miatt a nemzeti ünnepen tartott demonstráció résztvevőinek számát. A szervezők előbb 50, majd 80 ezerre becsülték a demonstrálók számát.

A portál szerint a nemzetközi gyakorlat szerint álló tömeg esetén 3,5 emberrel, míg menetelő tömeg esetén 2,5 emberrel számolhatunk négyzetméterenként.

Ezzel az alkalmazással becsülték fel az utóbbi egy év demonstrációinak résztvevőit, például a március 15-i Békemenetét (maximum 130 ezer fő) és az október 5-i oktatási tüntetését (40-50 ezer fő) is.


Nyitókép: Az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetés résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2022. október 23-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#október 23.#tüntetés

Címlapról ajánljuk