Belföld

Novák Előd a „homoszexuálisok szaporodásáról” beszélt, mielőtt felfüggesztették a mentelmi jogát

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 19:57

Hadházy Ákos és Csárdi Antal mentelmi jogát is elvették ugyanazon a napon.

Az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette három ellenzéki képviselő, Hadházy Ákos (független), Csárdi Antal (LMP) és Novák Előd (Mi Hazánk) mentelmi jogát – írta az Index

Hadházy Ákos ellen rágalmazás miatt tett feljelentést a Baranya megyei Kisvaszar polgármestere, aki sérelmezte azokat a kijelentéseket, amelyeket a képviselő tett egy kisvaszari EFOP-pályázatról.

Csárdi Antal mentelmi jogát a legfőbb ügyész kérésére egy közvádas ügyben, hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt függesztették fel. Az Országgyűlés ezt a döntést 177 igen és 1 nem szavazat mellett hagyta jóvá. A politikus a hétfői döntés előtt maga is azt kérte a parlamenttől, hogy függesszék fel a mentelmi jogát, mert csak így tudja bizonyítani az igazát.

Novák Előd mentelmi jogát 171 igen, 1 nem és egy 1 tartózkodó voks mellett függesztették fel a hétfői ülésen. A Budai Központi Kerületi Bíróság garázdaság, valamint rongálás vétsége miatt kérte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. A Mi Hazánk politikusa 2019-ben egy XI. kerületi művelődési központban tartott kiállításon piros festékszóróval lefújt egy csókolózó leszbikus párt ábrázoló fotóalkotást. 2020-ban pedig a XI. kerületi önkormányzat épülete elől egy szivárványszínű zászlót távolított el társaival, a zászlórudat is megrongálva.

A politikus a döntés előtt egy felszólalásban bizonygatta igazát az Országgyűlésben. „Hogy én vagyok a garázda most? Hát, ne szórakozzanak már!” – hangzott el a felszólalásban,

amelyben arról is beszélt, hogy szerinte a homoszexuálisok szaporodásának módja a propaganda, és hogy a melegeknek nem kellene kérkednie a „devianciájukkal”, és nem kellene a gyermekek örökbefogadását sem követelniük.

Mindezt végül az ülésen elnöklő Latorcai János is megunta, aki megvonta a szót képviselőtől.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#novák előd#hadházy ákos#mentelmi jog

Címlapról ajánljuk