Belföld

Ma dönt az Országgyűlés a részletesebb vagyonnyilatkozatokról

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 8:00

A veszélyhelyzetről szóló szabályozás is változhat.

Négynapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amely hétfőn a vagyonnyilatkozatokkal és a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényjavaslatokat fogadhat el. Az ülés 13 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A napirend elfogadása után először lefolytatják két törvényjavaslat bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító javaslatainak vitáit, majd szavaznak is a két előterjesztésről.

Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, vagyonnyilatkozattal kapcsolatos törvények módosításával – az Európai Bizottsággal egyeztetve a szabályokat – 

visszaállítják a korábbi, részletesebb vagyonnyilatkozati rendszert az országgyűlési képviselőknek.


Egy másik törvénymódosítás következtében november 1-jétől a kormány a veszélyhelyzet harminc napon túli meghosszabbítását alkalmanként legfeljebb 180 napra kérheti az Országgyűléstől.

A képviselők döntenek Hadházy Ákos (független), Csárdi Antal (LMP) és Novák Előd (Mi Hazánk) mentelmi jogáról.

A határozathozatalokat követően két és fél órán keresztül interpellációk és azonnali kérdések hagzanak el.

A képviselők további hét előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatai is megvitatják, egyebek mellett a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásáról szóló javaslatot, vagy a központi költségvetés címrendjének az Integritás Hatósággal összefüggő módosítását.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Belföld#parlament#napirend#veszélyhelyzet#vagyonnyilatkozat

Címlapról ajánljuk