Belföld

Véres lepedőt feszített ki a Momentum az orosz nagykövetség előtt

rtl.hurtl.hu

2022. október 23. 15:05

Gelencsér Ferenc szerint október 23-án ki kell mondani, hogy Putyin vérrel borítja be Ukrajna földjét.

Október 23-a az a nap, amikor ki kell mondanunk az igazságot! Az igazság pedig az, hogy Putyin kezéhez vér tapad. Hogy vérrel borítja be Ukrajna földjét, vérrel borítja be a szomszédunkat

– írta Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Facebookon. A párt egy „véres” lepedőt feszített ki az orosz nagykövetség kerítésére.

Mint a pártelnök írta, „ezen a napon, október 23-án arra emlékezünk, hogy a szovjet-orosz birodalom miképp fojtotta vérbe a magyar forradalmat is. Arra emlékezünk, hogy a szovjet birodalom leszámolt azokkal az emberekkel – nőkkel és férfiakkal, fiatalokkal és idősekkel, munkásokkal és értelmiségiekkel –, akik egymásra találtak a kommunizmus hazugságainak elutasításában.”

A Szovjetunió 1956-ban a magyar néptől, Oroszország pedig most az ukrán néptől akarja erőszakkal elvenni a független létezést, az önrendelkezést. Mi ezt az igazságot mondjuk ki a mai napon. És ezt az igazságot akarja elhazudni nemcsak az orosz vezetés, de a magyar kormány is

– írta Gelencsér. Hozzátette: három évtizeddel a rendszerváltás után ismét ott tartunk, hogy hangosan ki kell mondanunk: elég volt az igazságtalanságból, elég volt a hazugságokból.

Nyitókép: Gelencsér Ferenc / Facebook

#Belföld#momentum#gelencsér ferenc#véres lepedő#orosz nagykövetség#október 23.#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk