Belföld

Itt az újabb kormányzati kampány: 7,8 milliárd forintot költhet rá Rogán Antal hivatala

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 18:47

A kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a szokásos cégek ajánlatát választotta.

Nettó 7 milliárd 874 millió forintos keretösszegre kötött szerződést a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel és a Lounge Design Szolgáltató Kft.-vel egy új kommunikációs kampányra – tudta meg az rtl.hu a Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalos dokumentumaiból. A megbízási díjért cserébe a feladat

az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása”.

A dokumentációból nem lehet kikövetkeztetni a pontos tematikát, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, hogy alighanem az újabb kormányzati plakát-, illetve médiakampányra – és az ehhez kapcsolódó „nemzeti konzultáció” hirdetésére – kötött szerződést Rogán hivatala, amely azt a fő üzenetet hivatott átvinni, hogy az Oroszország elleni európai uniós szankciók felelősek Magyarország nehéz gazdasági helyzetéért.

Az összeg 30 százaléka opciós, vagyis a teljes összeg 30 százalékát a megrendelő nem köteles elkölteni a cégek szolgáltatásaira. A szerződés egy 75 milliárd forintos, még idén márciusban kötött keretmegállapodás része.

A szerződés szerint a feladatok között van a kreatív szövegírás, a nyomdai szolgáltatás, a filmgyártás, a médiatervezés és a rendezvényszervezés, szóval a komplett kampány minden elemét ez a két cég bonyolítja majd le.

A szerződést egyébként már július elején aláírták, de a dokumentáció csak október 13-án jelent meg (ráadásul a melléklet nélkül, amiből a pontos téma kiderülne). A szerződés pedig az aláírástól számítva az év utolsó napjáig vagy a keret kimerülésig hatályos.

A New Land Media és a Lounge Design rendszeresen kapnak milliárdos tételű megbízásokat az Orbán-kormánytól. A 24.hu cikke szerint már 2020-ban is ugyanez a két cég nyert nettó 11,8 milliárd forintos megbízást, ugyanarra a feladatra, amit ez a mostani szerződés is tartalmaz.

Rákérdeztünk a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy miért vártak több hónapot a dokumentáció közzétételével, illetve hogy miért nem lehet tudni a pontos tematikát. Amint válaszolnak, beszámolunk arról is.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#rogán antal#Nemzeti Kommunikációs Hivatal#plakátkampány#kampány#ma

Címlapról ajánljuk