Belföld

Balog Zoltán: Nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága

rtl.hurtl.hu

2022. október 17. 13:57

A korábban a kormánypárti patkóban ülő püspök szerint lehetnek tartalékaink, amelyekkel sáfárkodhatunk.

A Református.hu készített interjút Balog Zoltán püspökkel, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével. Balog a Fidesz országgyűlési képviselője volt, 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkáraként dolgozott, 2012 és 2018 között pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette.

Az interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy az ő generációjuk és a nyomukba lépők még ismerik a vízmelegítés nyűgét, a büdös olajkályhát, amely mellett 18 fokban üldögéltek. „Szerényebben éltünk, a hit mégis boldoggá tudott tenni bennünket. Nem a gyermekkor messzeségbe vesző szépsége miatt mondom ezt, hanem abból a közös keresztyén tapasztalatból, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága. Minden helyzetben lehet és kell hálát adni. Ez is segít a bajban. Adjunk hálát azért, hogy a hét szűk esztendő a hét bő esztendő után jön! Igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet majd nekünk is, a világnak is” – fogalmazott.

Az elmúlt tíz évben társadalmunk életszínvonala emelkedett, és ez gyülekezeteinkre is jellemző. Így most lehetnek tartalékaink, amelyekkel sáfárkodhatunk. A következő időszakban dől majd el, hogy lelkileg is gyarapodtunk-e

– tette hozzá. 

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#balog zoltán#püspök#református egyház

Címlapról ajánljuk