Belföld

Vetélkedő lesz Szolnokon, a városháza rögtön írt is egy levelet, hogy a diákok ne használják a tüntetések szlogenjeit

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 19:15

A vetélkedőnek eddig sikerült aktuálpolitika-mentesnek maradnia, és szeretnék, ha ez így is maradna. 

A hétvégén Szolnokon immár huszadik alkalommal rendezik meg a 24 órás vetélkedőt diákok részvételével. A polgármesteri hivatal osztályvezetője ezzel kapcsolatban körlevelet küldött a középiskolák vezetőinek – írja a Magyar Narancs, amely hozzájutott az íráshoz. 

Tapasztó Ildikó osztályvezető megköszönte az igazgatóknak, hogy az intézményeik részt vesznek a versenyen, majd azt írta, kényes, de fontos témában szeretne segítséget kérni. 

„Tisztelettel kérem, hogy tájékoztassa az eseményen részt vevő diákcsapatot, illetve a programon közreműködő pedagógusokat, kollégákat arról, hogy az országos közéletben tapasztalt aktualitásokhoz kapcsolódó jelképeknek, rigmusoknak, illetve bármilyen jellegű megnyilvánulásnak nincs helye a vetélkedőn. Az eddig 19 alkalommal megrendezett 24 órás vetélkedőnek valamennyi évben sikerült aktuálpolitika-mentesnek maradnia, és szeretnénk, ha ez a 20., jubileumi vetélkedőn sem lenne másként.”

A levelet az a Tapasztó Ildikó osztályvezető írta alá, aki a Magyar Narancs szerint Szutorisz-Szügyi Csongornak a párja, aki a Szolnoki Tankerület igazgatója.

Hogy a jelképek és a rigmusok alatt mit értett, azt az osztályvezető nem fejtette ki, de valószínűleg a nincs tanár, nincs jövő vagy a nincs hatalmad felettünk szlogenekre gondolt, valamint a „közös kiállás szimbólumára”, a körberajzolt felkiáltójelre. 

Nyitókép: RTL 

#Belföld#szolnok#vetélkedő#tanársztrájk

Címlapról ajánljuk